Sunt firme din România care angajează clienţi misterioşi sau mystery shoppers, cum se spune în engleză. Tipul acesta de loc de muncă este o bună oportunitate de a câştiga bani în plus.

Sfaturi pentru a fi un bun client misterios

Pentru a duce sarcina până la capăt, amintiţi-vă toate detaile şi paşii pe care ar trebui să îi parcurgeţi odată ce aţi ajuns în magazin, restaurant, etc. De exemplu, uneori poate fi nevoie să reţineţi numele angajaţilor cu care intraţi în contact, cum vorbesc aceştia, cum vă tratează, cum se îmbracă, despre calitatea şi/sau cantitatea stocurilor, etc.

Locul de muncă pe post de client misterios nu este un mod de relaxare sau de distracţie, este un job real şi ar trebui luat în serios, mai ales că plata se face în funcţie de performanţă. Inutil de menţionat că nu trebuie în niciun moment să vă deconspiraţi.

Evitaţi companiile de mistery shopping care vă cer comision pentru un asemenea loc de muncă. Amintiţi-vă că veţi presta un serviciu, dvs. ar trebui să încasaţi bani pentru efort, nu să plătiţi ca să munciţi. Înainte de a accepta locul de muncă pe post de client misterios, verificaţi dacă firma face parte din MSPA Europe (Mystery shopping Providers Association): este suficient să alegeţi din formular, la categoria „Company location”, Romania şi să daţi click pe butonul „Search”. Companiile care fac parte din această asociaţie au un cod de conduită pe care îl respectă.