2 mins read

Cum scapam de pete sau pistrui

O parte dintre noi consideră pistruii drept o marcă a frumuseţii, pe când alţii caută tot felul de metode prin care să scape de aceste mici “ pete “; poate să şi dispară..

Pistruii sunt pete mici, neregulate, de culoare brun-gălbuie sau roşiatică, ce au un diametru de doi până la chiar patru milimetrii. Aceştia apar mai ales la persoanele cu ten foarte deschis la culoare, dar şi la cele cu păr blond sau roşcat. Pistruii nu au niciun fel de consecinţe pentru sănătate; singurele probleme ce par să le cauzeze sunt cele de ordinul estetic.

În general, pistruii apar pe faţă, pe umeri, pe decolteu şi pe braţe. Aceştia apar în urma unor pigmenţi anormali a celulelor bazale ale epidermului, care sunt încărcate cu pigmentul pielii – cunoscut de majoritatea oamenilor sunt numele de melanina -. Melanina este cea care dă culoare pielii.

Pistruii, în cazul copiilor, apar între 7-10 ani şi se pot menţie pe tot parcursul vieţii. S-au mai întâlnit cazuri ca în jurul vârstei de 25-30 de ani pistruii să dispară permanent. Însă ce ne facem cu cei care nu au răbdare şi doresc să scape de pistrui mult mai devreme?!? Din fericire pentru ei s-au descoperit diferite soluţii. Dacă ar arunca o privire un doctor chirurg nu ar strica deloc! Nu trebuie să alergaţi la farmacie pentru diferite creme scumpe pe care le-au mai folosit şi cunoştinţele dumneavoastră. Se prea poate ca să nu vă ajute deloc pe dumneavoastră şi să aruncaţi banii pe fereastră degeaba. Aşa că, decât să aruncaţi cu banii în stânga şi-n dreapta fără niciun rost, mai bine consultaţi doctorul chirurg Renert, specializat în chirurgii plastice.

Dr. Renert oferă tratamente sigure şi care îşi merită banii. Tratamentul petelor şi a pistruilor este împărţit în peeling intermediar plus în 3 etape cu ajutorul laserului Alexandrit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *