Probabil ati observat bannerul din dreapta, cu un copil. Daca nu, uitati-va la el. Apoi cititi randurile urmatoare :

În Europa, circa 85% dintre copiii care se îmbolnăvesc de cancer se vor vindeca. Deşi tehnologia medicală existentă în centrele specializate din ţara noastră ar putea oferi rezultate similare pentru majoritatea cazurilor, copii cu cancer din România au in medie cu 25% mai putine şanse de supraviețuire (date prezentate în comunicări ale Institutelor Oncologice).

De ce se întâmplă astfel?

Împreună cu specialiști oncopediatri, experți în probleme de sănătate publică și organizații dedicate cancerului la copil, am identificat următoarele cauze:

* Cazurile ajung în stadii avansate la specialiștii oncopediatri datorită adresării, recunoașterii și trimiterii cu întârziere a suspiciunilor din serviciile medicale de prim contact.
* Chiar și atunci când cazul suspect este trimis la timp, circuitul pacienților prin sistemul sanitar și accesul la resursele adecvate de diagnostic și tratament sunt viciate prin lipsa unei politici de sănătate privind cancerul la copil.
* Nu de puține ori, de teamă sau disperare, familiile resping sau abandonează tratamentul de specialitate, sperând în remedii miraculoase.

Tocmai de aceea, prin programul Zâmbet pentru Viitor , inițiat de compania Danone în anul 2007, ne propunem îmbunătățirea șanselor de supraviețuire și a calității vieții copiilor bolnavi de cancer din România.

Am copil, si ma gandesc ca in viitor orice se poate intampla, de multe ori nu putem preveni. Am pierdut oameni dragi din cauza cancerului, stiu ce inseamna acest lucru pentru familiile celor bolnavi. Sper ca cei de la Danone sa reuseasca ceea ce isi doresc.