1 min read

O intrebare

Se da urmatoarea situatie:

Cumparat apartament in bloc nou. La vanzare, receptie… totul in regula, toti numai zambete.
Trec aproape doi ani.
Mama duce gunoiul, tatal la buda, copilul ( 2 ani si jumatate ) se incuie in dormitor. Descoperi cu stupoare ca desi ai cheie si yala usa nu poate fi descuiata din afara camerei. Solutia extrema – spart usa. Vorbesc dimineata cu un angajat al dezvoltatorului, imi spune ca nu e in regula chestia asta si ca se rezolva, urmand ca sefa lui sa ma sune sa imi spuna ca nu am ce face, ca a expirat garantia de 1 an pentru finisaje, si ca singura solutie este sa cumpar de la ei alta usa la pretul de ( si fiti atenti ce suma ) 200 eur cu tva fara montaj. Ca o paranteza – usa de la intrarea in casa am luat-o cu 200 eur acum doi ani.
Cand le spun ca defectul usii este un viciu ascuns ( nu e de datoria mea sa desfac usa si sa verific daca dupa 3-4 folosiri se blocheaza sau ca nu se declanseaza sistemul din ambele parti ale usii ) si ca intra in incidenta garantiei de 10 ani,  tipa repeta ca o moara stricata – ” personal va inteleg, dar nu puteti face altceva decat sa cumparati alta usa “.
Fac sesizare sa vina sa verifice si celelalte 2 usi si imi spun ca vin sa verifice decat dupa achitarea usii ( usa pe care nu vreau sa o platesc,  ci sa o schimbe in garantie ).
Eu o tin pe a mea, ei pe a lor.
Sa zicem ca sunt inca in stare de soc si nu realizez exact situatia.
Am sanse sa schimbe usa in garantie daca ma duc la OPC? Sau o las balta si iau alta usa?

4 thoughts on “O intrebare

  1. Du-te la OPC….ai sanse… Nu este normal…in plus usa nu este finisaj interior… Daca te duci la Dedeman (spre ex) usa sau yala nu au doar 1 an garantie…

    1. De fapt “finisaj este considerat orice material ce sporeste confortul vizual ( gresie, parchet, usi interioare, tamplarie) si are o garantie de 1 an ” a fost raspunsul lor .

  2. offtopic : Scuze ca te deranjez, dar de curand m-am mutat pe un nou domeniu si mi-am luat lista de blogroll la anuntat noua mea adresa este asta : http://neydamn.eu, iar daca vrei sa continui schimbul te rog sa ma anunti printr-un comm. Multumesc si scuza-ma de deranj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *