Dupa ce v-am cerut parerea si am prospectat piata mi-am cumparat LG P500 Optimus One, Silver . Pe aceasta cale doresc sa le multumesc cititorilor ce si-au achizitionat produse de la Emag prin intermediul bannerului prezent in sidebar, am avut un discount bunicel la achizitia acestui telefon.

Nu stiu cat tine bateria doar vorbind pentru ca eu folosesc telefonul pe post de mini-calculator. ( Fiul meu a invatat sa isi deschida Mozilla, sa intre pe youtube si sa isi puna diverse filmulete, deci nu mai am acces la calculator ). La o folosire intensa ( twitter, messenger, wordpress , browsing ) ma tine bateria telefonului cam 2 zile. Meniul telefonului este unul simplu, conectat in permanenta cu google account. Aplicatiile sunt usor de folosit , in marketplace se gaseste o gama variata de aplicatii . Home screen are 5-7 ecrane ( se pot alege doar 5 sau 7 , mie mi-ar fi placut sa pot configura eu un anumit numar ), ce nu imi place este ca nu poti muta usor shortcut-urile de pe un ecran pe altul. Pentru ca nu imi place sa instalez aplicatii in telefon am cautat in marketplace o aplicatie care sa imi permita mutarea programelor instalate, si am gasit – APP2SD se numeste, functioneaza ok. Aici depinde si de ceea ce ati instalat, pentru ca nu toate aplicatiile suporta mutarea pe SD. Imi place ca are GPS integrat , dar eu nu il folosesc ( nu am permis, deci nu conduc eu masina ). Configurarea unei casute de mail este foarte usoara, am 2 adrese de e-mail pe care le verific constant, imi place ca nu amesteca inbox-urile intre ele. Inca nu am testat toate aplicatiile preinstalate , dar promit sa va tin la curent cu folosirea lor.

Fiind posesoare si de iPhone pot spune ca trecerea de la iOS la Android nu e grea, aplicatiile sunt in mare aceleasi.

In concluzie va pot spune – daca vreti un smartphone fiabil, ieftin si care sa isi faca treaba bine va recomand LG P500 Optimus One, Silver .