Se da urmatoarea situatie : domnul A de la etajul 7 si domnul B de la etajul 9. Ambii au loc de parcare cumparat , deci proprietate personala, deci nu se aplica ” las’ ca pana la 18 pot sa parchez pe locul lui, da-l in *** ” .

Vecinul B isi curata locul de parcare, se opinteste saracul 1 ora la lopata dar are locul de parcare neted ca-n palma. Si pleaca omul nostru unde are treaba prin oras. Vecinul A nu si-a curatat locul , ori i-a fost lene si a parcat direct, ori a fost plecat mai mult zile de acasa. Cand ajunge in fata blocului vede ce loc curat are vecinul si parcheaza , ce basca lui ( doar pan’ la 18 are voia, nu ? gresit ). Vecinul B vine acasa si se trezeste cu locul ocupat. Se uita in geam, poate-poate gaseste un numar de telefon sa il sune pe sofer si sa ii spuna sa-si mute masina. Canci numar. Omul parcheaza perpendicular cu locul sau de parcare , intra in casa si asteapta sa apara proprietarul celeilalte masini. Din bloc ies el si ea , vecinii B. Discutia intre ei e urmatoarea :

Ea- Ia uite ma , ne-a blocat masina. Trebuia sa ii lasam un numar sa ne sune sa mutam masina.

El – Da-l in *** mea , sa ma deranjeze ? si-asa pana la 6 pot sa parchez unde vrea muschiu meu.

Ea – Oricum ai loc sa iesim, da-mi cheile sa scot masina.

Ea scoate masina dupa ce face vreo 5-6 manevre, important e ca a iesit fara a avaria vreo masina. El in timpul asta vorbeste la telefon. Dupa ce a fost scoasa masina el se aseaza la volan , iar ea  se duce si ridica stergatoarele de masina care ii blocase. La care el ii spune : Ia draga si doua oua si spoieste-i masina, poate se invata minte sa nu mai blocheze locurile de parcare.

Concluzia e : lenea ne duce la marlanie si nesimtire.