Concursul european Navigheaza pe Internet. Gandeste-te la Intimitatea ta (Surf the net .Think Privacy) si-a desemnat castigatorii la sfarsitul lunii ianuarie. Echipa castigatoare este formata din cinci tineri romani, care vor primi Diplome de Onoare in cadrul evenimentului de lansare al programului national Sigur.info, ce marcheaza in Romania Ziua Europeana a Sigurantei pe Internet, pe data de 10 februarie.

A treia editie a Zilei Protectiei Datelor (Data Protection Day), ce a avut loc pe data de 28 ianuarie 2009 la Parlamentul European din Bruxelles, a avut ca scop cresterea nivelului de constientizare in ceea ce priveste problema protectiei datelor si a intimitatii in mediul online. Evenimentul a reunit Consiliul Europei, Comisia Europeana, parlamentari europeni si parteneri din toata Europa.

In acest context, s-a anuntat echipa castigatoare a concursului „Navigheaza pe Internet – gandeste-te la Intimitatea ta”, o competitie la nivel european, organizata de Scoala Europeana si finantata de Microsoft. La concurs au participat tineri cu varste intre 15 si 19 ani din 16 tari europene, care au trimis peste 70 de materiale video (filmulete) prin intermediul carora au incercat sa-si exprime viziunea si preocuparile legate de intimitatea in mediul online.