In ultima vreme am observat din ce in ce mai multa mizerie in parcuri, astfel incat m-am hotarat sa scriu urmatoarele sfaturi :
1. Iesi in parc cu cel mic. Daca ii iei un suc sau o punga de chipsuri , nu lasa ambalajele aruncate pe jos sau pe banci. Tocmai de aceea exista cosurile de gunoi.
2. Esti fumator ? Atunci nu mai arunca chistoacele in iarba sau in cutiile bradutilor. In unele parcuri exista mini-scrumiere atasate cosurilor de gunoi , astfel incat sa poti stinge tigarea si sa o arunci la cos.
3. Iti place sa mananci seminte. Ori stai in apropierea unui cos de gunoi si arunci cojile , fie iti construiesti un mic cornet in care sa pui cojile pana in momentul in care vei termina de mancat seminte.
4. Ai caine. Majoritatea parcurilor au si spatii separate, destinate patrupedelor. Nu are nici un rost sa vii cu animalul in zona de joaca a copiilor, in nisip.
5. Vii sa iti urmaresti prietenii jucand fotbal pe terenul special amenajat. Atunci nu uita ca te afli intr-un parc , unde copiii se joaca, si nu pe stadion , deci renunta la injuraturi.
Sper sa fie de folos acest mic ghid , si sa inceapa majoritatea sa respecte aceste reguli de bun-simt.